GFN 2023 är slut

GFN 2023 är slut


Den stora nikotinkonferensen GFN 2023 är nu över. Snusaren följde konferensen digitalt under fyra dagar.
Konferensen betonade vikten av konsumentorganisationer i kampen för skademinimering, men poängterade också att klimatet är hårt för dem. På svenskt håll finns i dagsläget två aktiva konsumentorganisationer. NNA Sweden som framför allt organiserar konsumenter för vapes och Snusarnas Riksförbund som organiserar snusare.
Under konferensen togs Sverige också upp som ett föregångsland flera gånger. Bland annat benämndes vårt land som världens första rökfria land. Snusets betydelse för den resan underminerades inte heller. Från svenskt håll fanns både entreprenören Bengt Wiberg och chefredaktören Stefan Mathisson med fysiskt. Samuel Lundell från Snusarnas Riksförbund ska ha deltagit digitalt.

Annons av Snusarnas riksförbund.

Lämna ett svar