Snusandet ökar

Snusandet ökar


Enligt en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning så ökar både snusande och vejpande under 2022. Samtidigt minskar cigarrettrökningen.

Rapporten visar att 20% av befolkningen snusat den senaste månaden. De flesta som snusar gör det dagligen. Fortsatt är det också mest män som snusar enligt rapporten. I Sverige var det under förra året 28% av männen och 11% av kvinnorna som snusar enligt undersökningen. Den senare siffran är en stor ökning. Andelen kvinnor som snusar var så sent som 2007 bara 4%.

Även vejpandet ökar kraftigt under 2022. Tidigare år har 1-2% uppgett att de vejpar. 2022 hade dock den siffran ökar till 4%. Fortsatt är dock de flesta sporadiska användare och det är vanligast bland ungdomar.

Annons av Snusarnas riksförbund.

Ett svar till ”Snusandet ökar”

  1. Profilbild för Anders
    Anders

    Spännande fakta faktiskt

Lämna ett svar