Sydafrikas nya tobaksskatt igång

Sydafrikas nya tobaksskatt igång


Från och med juni har Sydafrika infört en ny tobaksskatt som nu även träffar substitut till rökprodukter.

Skatten kommer vara en platt skatt på 2,90 rand per ml enligt South African Revenue Service. Skatten har fått hård kritik från vejpare i landet som menar att detta kommer öka den svarta marknaden, enligt Business Tech. BAT har tidigare varnat för att skatten kan leda till fördubblade priser på vapeprodukter. Sydafrika lider sen tidigare av stora problem med en svart marknad för cigaretter. Den svarta marknaden har växt kraftfullt allt eftersom den Sydafrikanska regeringen höjt skatterna på cigaretter. Enligt The Conversation har den svarta marknadens marknadsandel för cigaretter i Sydafrika ökat från 5% 2009 till hela 30% 2017.

Annons av Snusarnas riksförbund.

Lämna ett svar